click to enable zoom
loading...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen Prev Next
Your search results

Comprar o LLogar ?? El BBVA recomana la primera opció

Posted by info@inmocosta.com on 15/11/2017
0

Comprar o LLogar ?? El BBVA recomana la primera opció

BBVA *Research recomana comprar en l’actualitat, així ho reflecteix en el seu informe Situació Immobiliària a Espanya.

Però cal destacar que comprar o llogar un habitatge és una decisió que depèn d’una sèrie de factors que cal analitzar detingudament. Els economistes de BBVA *Research coincideixen que aquesta decisió depèn dels factors estructurals, que corresponen a la situació de la llar, i els factors conjunturals.

No obstant això, analitzant solament els cinc factors conjunturals, troben que quatre d’ells es mostren favorables a l’adquisició d’habitatge enfront del lloguer.

Els quatre factors favorables a la compra són:
-Preus de venda i rendes de lloguer. Els preus de venda d’habitatge creixen a taxes moderades, per contra, el preu del lloguer s’està revaloritzant gairebé un 10% a les principals ciutats espanyoles per l’escassetat d’oferta enfront d’una forta demanda. Els preus de lloguer són cada vegada més alts.

-Expectatives futures de *revaloración d’actius. Tot apunta al fet que continuarà el creixement econòmic.

-Costos de finançament. El tipus hipotecari mitjà dels nous préstecs es manté en mínims històrics (en una mitjana del 2,2%) i es preveu que segueixin així durant un temps.

-Rendibilitat de productes alternatius. Les rendibilitats brutes que ofereix en l’actualitat la compra d’un habitatge com a inversió són molt atractives. El Banc d’Espanya estima el 4,6%, podent aconseguir el 9% brut afegint la plusvàlua que s’obtindria amb la venda de la casa.

El factor favorable al lloguer és:
-Mesures fiscals en vigor. El govern va eliminar en 2013 la deducció en l’IRPF per la compra d’habitatge habitual.

Així mateix, l’informe de BBVA recorda els motius del notable augment del lloguer en els últims anys i que en l’actualitat gairebé el 20% de la població viu en règim d’arrendament, sent complex preveure si aquest percentatge igualarà amb el temps al de la mitjana europea.

També s’estima un augment en les vendes i revaloració dels habitatges.

 

Fons de la informació:

http://www.vivados.es/noticias/actualidad/comprar-o-alquilar–bbva-recomienda-la-primera-opcion

 

 

Compare Listings