Vos résultats de recherche

Em puc permetre comprar una casa?

Posté par info@inmocosta.com sur 30/12/2020
0

Em puc permetre comprar una casa?

No tothom pot permetre’s comprar una casa. De fet, un informe recentment publicat per Global Advisor de Ipsos revela que gairebé 7 de cada 10 espanyols veuen poc probable que puguin permetre’s comprar un habitatge a la seva ciutat. No obstant això, en moltes zones d’Espanya resulta més barat pagar una hipoteca mes a mes que abonar el que costa un lloguer.

Per aquest motiu moltes persones es plantegin comprar una casa en propietat. Si tens previst fer-ho o t’ho estàs pensant, seria bo que tinguis en compte una sèrie de qüestions, imprescindibles per a determinar la viabilitat de la compra.

Tenir uns ingressos estables

I elevats, clar. Si no tens treball o actualment estàs sense ingressos, plantejar-se la compra d’un habitatge és senzillament inviable. Per a poder contractar un préstec hipotecari el banc et demanarà proves que tens uns ingressos estables, regulars i relativament elevats. També és important no tenir altres crèdits pendents, per a no caure en el que es denomina ‘sobreendeudamiento’.

Segons recomanacions del propi Banc d’Espanya, el més recomanable és no destinar més del 35% dels ingressos mensuals nets al pagament dels deutes. D’aquesta manera, si cobres 1.500 euros, els teus deutes hipotecaris i d’altres préstecs no haurien de sumar més de 525 euros.

Comptar amb estalvis

Si comprar una casa és complicat en els temps que corren, tenir estalvis, encara més. La majoria de bancs no financen el 100% del preu de l’habitatge, de manera que si sol·licites una hipoteca, el més probable és que l’entitat financera tan sols decideixi cobrir-te un 80% (com a màxim) del valor de la taxació o de compravenda de l’immoble. Per aquest motiu sigui tan important tenir estalvis.

Una altra qüestió que has de tenir en compte i que no sempre es contempla és la de les despeses de constitució de la hipoteca i els de compravenda. Encara que ara mateix alguns els cobreix el banc, és important que sàpigues que el mer tràmit de la compra suposa unes despeses d’entre el 10 i el 15% del valor de l’immoble.

Hipoteca a tipus fix o variable?

L’Euríbor és l’índex pel qual es regeixen la majoria d’hipoteques al nostre país. Actualment, i a pesar que porta tres mesos pujant, ha tocat mínims i les hipoteques s’han tornat a abaratir. No obstant això, una pujada de l’índex provocaria un encariment de les quotes mensuals. En aquest sentit, hauràs de calcular si podries pagar les mensualitats en el cas que l’Euríbor a 12 mesos registrés uns valors d’entre el 2% i el 3% (és la seva mitjana històrica).

Una manera d’evitar que els vaivens de l’Euríbor repercuteixin en la nostra hipoteca és la de contractar una hipoteca a tipus fix. L’interès d’aquests préstecs es manté sempre constant, per la qual cosa les seves quotes mai canvien. A més, els bancs ofereixen actualment uns tipus d’al voltant del 2%, així que pot ser un bon moment per a contractar un d’aquests productes. Això sí, has de tenir present que, en aquest cas, les quotes seran una mica més altes, ja que l’interès de les hipoteques fixes és, de moment, una mica més alt que el de les variables.

Font : Habitaclia 23/09/2020

Comparer les annonces