Vos résultats de recherche

És possible aconseguir el 100% de la hipoteca per finançar la meva casa?

Posté par info@inmocosta.com sur 15/05/2021
0

Trobar el finançament que necessitem per a la compra del nostre habitatge és tasca complicada. Avui dia, el finançament màxima a la qual podem optar, segons els límits que recomana el Banc d’Espanya, és de l’80% per a la nostra vivenda habitual, i de l’60% per a la nostra segona residència o habitatge de vacances. Si estàs buscant com accedir a un major finançament, és difícil, però no impossible. T’expliquem tot seguit quines opcions tens.

El més important a l’hora de demanar una hipoteca és tenir en compte que no hem de destinar més de l’35% dels nostres ingressos a el pagament de quotes de préstecs com el de la hipoteca. D’altra banda, els nostres ingressos nets anuals de determinar quina és la finançament màxima a la qual podrem accedir.

Si vols saber si entres dins d’aquests ràtios, pots fer una breu simulació de la teva hipoteca per veure com quedaria la teva quota.

Hipoteques de finançament superior al ‘80%

La veritat és que, tot i les recomanacions de no superar el 80% de finançament per a la compra d’un primer habitatge, és possible aconseguir una hipoteca de fins al 90% de finançament sobre el preu de compra. A més, remarcant que no serà necessària la intermediació d’un broker hipotecari, la qual cosa ens estalviarà pagar la comissió que cobrin per aquest servei.

Hi ha alguns bancs, això sí, no bancs digitals, que ofereixen l’opció d’aconseguir fins al 90% de el preu de compra, sempre que no se superi el 80% de finançament sobre la taxació.

També hi ha entitats que poden arribar a finançar fins al 95% de finançament sobre el preu de compra, sense superar el 90% sobre el preu de taxació, però sota unes condicions més estrictes (tenir uns ingressos nets mínims, etc.) D’altra banda , és molt menys comú trobar bancs que financen fins al 95%, és a dir, que hi ha menor ventall d’hipoteques entre les que comparar.

Si vols rebre un assessorament personalitzat per estudiar el teu cas particular, sense cap compromís ni cost, Rankia posa a la teva disposició un expert hipotecari per ajudar-te en l’elecció de la teva hipoteca.

Hipoteques fins al 100%

Malgrat que és complicat aconseguir el 100% de finançament del preu d’un habitatge, no podem dir que sigui impossible. En aquests casos, segueixen havent opcions disponibles per aconseguir aquest finançament sense la mediació d’un broker hipotecari, tot i que sí que és més comú la seva intermediació en aquests casos tan peculiars.

Això sí, per aconseguir el 100% de finançament, és molt probable que se’ns demani un immoble lliure de càrregues o a què li quedi una hipoteca molt baixeta, com a doble garantia.

Una altra opció pot ser incloure l’habitatge d’un familiar directe com a aval, això sí, com diem, aquest immoble ha d’estar lliure de càrregues.

Les hipoteques de finançament a el 100% o similar estan agafant força, ja que és cada vegada més comú no comptar amb els estalvis necessaris per fer front a el pagament de les despeses de la compra d’un habitatge i de l’entrada de la hipoteca. A l’sol·licitar una hipoteca a el 80%, hem de tenir l’estalvi que correspongui a el 20% restant de la valor de l’immoble més de l’10-12% extra per a despeses (com l’IVA / ITP, Registre de la propietat, notari, etc.).

Si estàs buscant hipoteca, no deixis de veure aquest article sobre la documentació que et demanarà el banc per sol·licitar l’estudi de la teva hipoteca i no oblidis consultar a un expert hipotecari sobre les opcions de finançament disponibles per a la compra del teu futur habitatge.

Font : Fotocasa Blog , 29 abril 2021

Comparer les annonces