Your search results

Noves tendències en la compra d’un habitatge

Posted by info@inmocosta.com on 09/07/2020
0

Noves tendències en la compra d’un habitatge.

La majoria de compradors veuen imprescindible que el seu nou habitatge tingui terrassa o balcó

La crisi produïda per la propagació del coronavirus ha deixat moltes seqüeles. També ha instaurat canvis en comportaments i tendències. Un d’ells, producte de la necessitat d’assegurar-se benestar i comoditat en el marc d’un potencial confinament futur, ha estat les característiques principals que els nous compradors busquen en un habitatge.

Un nou imprescindible: terrassa o balcó
El 80% dels nous compradors d’habitatge exigeixen com un must o imprescindible que compti amb terrassa o balcó. Mentre que s’ha detectat un increment en un 25% més que abans de recerca d’habitatges unifamiliars o amb zones enjardinades.

“La COVID-19 no només ha tingut seqüeles en el trànsit de les operacions realitzades o en l’índex dels preus de mercat. Una de les conseqüències més destacades que s’està detectant de manera inqüestionable, i que tots els sondejos ratifiquen, és la que s’ha produït un important increment en l’interès dels clients cap a habitatges que ofereixin espais habitables a l’aire lliure i superfícies d’esbarjo enjardinades “. Així ho afirma Lola Alcover, secretària de el Consell General dels Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària d’Espanya. En efecte, puntualitza Alcover, “el 80% exigeix ​​terrassa o balcó. I un 25% més que abans busca habitatge amb zones enjardinades “.

Aquest canvi es produeix després que la població hagi hagut d’experimentar un confinament que, al seu torn, ha imposat noves pautes de vida. “El nostre llar s’ha convertit en l’eix central al voltant de el qual hem hagut de desenvolupar totes les activitats. I això ha suposat sotmetre-ho a una autèntica valoració de les prestacions que realment ens ofereix i de les mancances de les que pateix. I això, sens dubte, s’ha de veure reflectit en el moment de buscar un nou habitatge “, indica Alcover.

Canvis en la demanda
També s’ha identificat que la demanda per part dels compradors s’inclina en la recerca d’habitatges unifamiliars en parcel·la-jardí individual, així com immobles integrats en propietat horitzontal que posseeixin àrees verdes per a esplai comú.

En tot cas, i com a denominador comú de requisit mínim imprescindible, es demanda, si més no, que “l’habitatge buscada disposi de terrasses o balcons”, puntualitza Alcover i comenta: “El vidre d’aquestes parts de l’immoble, en un altre temps tan de moda, s’ha convertit ara en un punt en contra a l’hora de valorar la finca “.

En aquesta mateixa línia, també s’ha registrat una recerca d’immobles que ofereixin prestacions que abans de l’confinament no resultaven tan prioritàries, i se sol·licita el que aquests “compten amb una zona extra en la qual poder ubicar una àrea de treball o en la qual instal·lar un lloc destinat a activitats físiques i esportives, a manera de petit gimnàs “, explica la secretària de el Consell.

Finalment, subratllant un altre aspecte que, encara que ja venia tenint una tirada creixent en els darrers anys, s’ha reafirmat de manera indiscutible, despunta l’exigència que l’habitatge tingui un bon rendiment en eficiència energètica i un bon aïllament acústic.

FONT: Habitaclia news 07/0/2020

Compare Listings