Your search results

14 Curiositats que potser no sabies sobre la Torre Eiffel.

Posted by info@inmocosta.com on 26/01/2023
0

14 Curiositats que potser no sabies sobre la Torre Eiffel.

La Torre Eiffel de París amaga una multitud de curiositats. Aquest monument aixecat a la fi del segle XIX, s’ha convertit en tot un símbol de la ciutat, de la mateixa França i, en el seu moment, de la modernitat de la tècnica.

Es tracta d’un dels monuments més visitats del món i un dels més reproduïts al cinema o en les novel·les, d’aquí la seva enorme popularitat. Però la Torre Eiffel conté unes històries increïbles. Hem compliat 14 curiositats més interessants sobre la Torre Eiffel.

1. La Torre Eiffel es va aixecar per una Exposició Universal.

Amb motiu del centenari de la Revolució francesa, en 1889 París va ser tirada la ciutat on celebrar l’Exposició Universal. L’organització va obrir un concurs de projectes per a triar la seva imatge principal, les característiques de la qual eren, que havia de ser de ferro i tenir 300 metres d’altura. La Torre Eiffel es va presentar al concurs, i el va guanyar. El més curiós és que en el concurs hi havia propostes tan peculiars com una guillotina gegant.

2. Abans va ser rebutjada per Barcelona i altre ciutats.

En realitat, el projecte va ser presentada per l’Exposició Universal de Barcelona, que es va celebrar el 1.888, però la porposta va ser rebutjada pel Govern. De la mateix manera, també va ser rebutjada en altres ciutats europees per no encaixar amb l’estètica imperant del moment.

3. Una construcció “exprés”.

A causa de la pròpia estructura de la Torre Eiffel, concebuda com un gegantesc mecano, es va aconseguir aixecar per complet en una mica més de dos anys. en concret, 2 anys, 2 mesos i 5 dies; entre febrer del 1.887 i març del 1.889. Aquest tempo “express” es deu al det que bona part de l’assemblatge es realitzava en els tallers de les empreses d’Eiffel. Per aquesta mateixa raó, a peu d’obra, el nombre de treballadors no va superar mai els 250.

4. Alguns detalls tècnics.

La Torre Eiffel està compost per 18.038 peces de ferro de 5.300 dissenys diferents i el seu assemblatge amb dos milions i mig de reblons, molt més dels necessaris, que es van afegir per seguretat.

5. La ràdio va salvar a la Torre Eiffel.

Com a monument efímer que havia de ser, la concessió de la Torre Eiffel es va establir per a 20 anys. És a dir, el 1.909 havia de demolir-se.

A més, a excepció de les nombroses visites durant la celebració de l’Exposició (al voltant de 2 milions de persones), el nombre d’entrades venudes cau any rere any.

No obstant això, abans de finalitzar la concessió, s’instal·la una estació de radio a la torre, la qual cosa confirma el seu interès estratègic. Per aquesta raó, la concessió va ser ampliada 70 anys més.

6. Va ser l’edifici més alt del món.

Els 300 metres de la Torre Eiffel van permetre situar-la en el primer lloc dels edificis més alts del món. Aquest record el va ostentar fins al 1.930, moment en què es va construir l’Edifici Chrysler de Nova York. En total, la Torre Eiffel va ser l’edifici més alt del món durant 41 anys. En l’actualitat, amb la nova antena instal·lada l’any 2022, la Torre Eiffel té una altura de 330 metres.

7. Enclavament estràtegic durant la Primera Guerra Mundial.

La Torre Eiffel va tenir un paper estràtegic molt important durant la Primera Guerra Mundial. D’una banda, la torre va ser usada com a emissora de ràdio i de prova de telecomunicació de l’exèrcit francès. Amb això, es van complir dos objectius primordials: interceptar els senyals enemics i dirigir l’organització estràtegica de les tropes franceses.

Per acabar de llegir les 14 curiositats de la Torre Eiffel, seguiu aquest enllaç a IDEALISTA:

https://www.idealista.com/news/inmobiliario/construccion/2023/01/26/803380-14-curiosidades-que-quizas-no-sabias-sobre-la-torre-eiffel#at_medium=email&at_emailtype=retention&at_campaign=1059&at_creation=news_daily_20230126&at_send_date=20230126&at_link=m-7-titular-node-803380&at_recipient_id=72430530582&at_recipient_list=3&utm_medium=email&utm_campaign=1059&utm_term=m-7-titular-node-803380

Compare Listings