click to enable zoom
loading...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen Prev Next
Your search results

Certificat d’Eficiència Energètica

Posted by info@inmocosta.com on 12/04/2017
0

El 5 d’abril de 2013 el Govern Central va publicar el “Plan Estatal de Fomento del Alquiler de Viviendas, Rehabilitación, Regeneración y Renovación Urbana (2013-2016)” que es va publicar el dia 13 d’abril de 2013 en el BOE mitjançant el Reial Decret 235/2013 pel qual s’aprova el procediment bàsic per a la certificació de l’eficiència energètica dels edificis.

A partir de l’1 de juny de 2013 serà obligatori disposar del certificat energètic per a edificis o vivendes que es venguin o es lloguin i per a edificis públics de més de 500 m2.

El certificat d’eficiència energètica tindrà una validesa màxima de 10 anys. Passat aquest termini, caldrà renovar-lo. Tanmateix, el certificat es podrà renovar voluntàriament si hi ha variacions en aspectes que afectin la seva eficiència energètica i per tant puguin modificar la seva qualificació energètica i el seu certificat.

La qualificació i la certificació energètica d’un edifici

– El certificat energètic és un document que verifica la conformitat de qualificació energètica obtinguda i que condueix a l’expedició de l’etiqueta d’eficiència energètica de l’edifici.

– L’etiqueta energètica és el distintiu que assenyala el nivell de qualificació d’eficiència energètica obtinguda per l’edifici o parts de l´edifici.

Edificis obligats a tenir el certificat d’eficiència energètica

– Els edificis de nova construcció.

– Els edificis o parts d’edificis existents que es venguin o lloguin a un nou arrendatari. (S’entén per part d’un edifici la unitat, planta, vivenda o apartament en un edifici o locals destinats a ús independent o de titularitat jurídica diferent, dissenyats o modificats per a la seva utilització independent).

– Els edificis o parts d’edificis existents en els què una entitat pública ocupi una superfície útil total superior a 250 m2 i que siguin freqüentats habitualment pel públic.

Quan s´aplica l’obligatorietat de tenir el certificat d’eficiència energètica?

Àmbit

Nova construcció: 1 de novembre de 2007

Grans Rehabilitacions: 1 de novembre de 2007

Vendes i lloguers: 1 de juny de 2013 (*)

Edificis públics > 500 m2: 1 de juny de 2013 (*)

Edificis públics entre 500 i 250 m2: 9 de juliol de 2015 (*)

Edificis públics llogats >250 m2: 31 de desembre de 2015 (*)

(*) Les dates i terminis d’aplicació podran variar en funció de la publicació del Reial Decret.

Etiqueta d’eficiència energètica obligatòria en un lloc destacat i visible de l’edifici.

La Generalitat també està treballant en la tramitació del Decret Català que regularà el procediment per a la certificació d’eficiència energètica d’edificis a Catalunya.

Compare Listings