Your search results

El fons Martínez-Solans – Francesc Gimeno, paisatgista del Montgrí Exposició permanent

Posted by info@inmocosta.com on 24/10/2017
0

“El Fons Martínez-Solans. Francesc Gimeno, paisatgista del Montgrí”

El Fons Martínez-Solans. Francesc Gimeno, paisatgista del Montgrí és un espai on s’explica la biografia del pintor, s’exhibeix part del les obres de l’esmentat llegat i a través de suports digitals es mostren les obres més emblemàtiques elaborades per Gimeno a la zona del Montgrí.

De les obres que formen part del llegat Martínez Solans, destaquen per una banda els dibuixos i esbossos de Ramon Call, pintor, marxant d’art i íntim amic de Gimeno, amb qui va compartir l’estada a Madrid entre el 1884 i el 1887. Cal destacar especialment entre les obres de Ramon Call un delicat retrat de Caterina Massaguer, realitzat a l’aiguada.

Però la part més destacable del llegat són les obres de Francesc Gimeno que parlen del seu dia a dia a Sant Gervasi, com la petita tela Les Eixides, plena de llum. Però destaca per sobre de tot el retrat de Pilar Solans, al pati de la seva llar, amb un gran contrast de llum amb el blanc immaculat del seu vestit, plasmat amb pinzellades enèrgiques que contrasta amb la frondositat dels verds de les plantes que la rodegen. Rellevant és el retrat de Miquel Martínez, amb una gorra humil. El darrera del dibuix presenta un esbós d’un cavall.

El fons Martínez-Solans - Francesc Gimeno, paisatgista del Montgrí Exposició permanent

El fons Martínez-Solans – Francesc Gimeno, paisatgista del Montgrí
Exposició permanent

Compare Listings