Your search results

La Fundació Philippe Cousteau imparteix els primers cursos a Torroella.

Posted by info@inmocosta.com on 22/07/2023
0

La Fundació Philippe Cousteau imparteix els primers cursos a Torroella.

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha impartit a l’Aula del Museu de la Mediterrània el primer dels cursos del que serà el futur Institut d’Estudis de la Mar, un centre que acollirà cicles de formació professional relacionats amb la nàutica. Aquest centre s’emmarca dins del projecte d’implantació al municipi de la seu científica central mundial de l’entitat, un projecte que es va presentar i signar públicament el 28 de febrer a l’Espai Ter.

Seu definitiva per al 2025.

El projecte de la Fundació Cousteau s’ha materialitzat gràcies a l’entesa amb la Fundació Mascort, que ha cedit l’espai dels Jocs de l’Estartit, i també amb el consistori. L’equipament es començarà a construir properament i la previsió és que s’inaguri el 2025.

Fins a la construcció de la seu definitiva, els cursos del futur Institut d’Estudis de la Mar s’impartiran al Museu de la Mediterrània. El primer que s’hi ha fet ha estat el de Patró portuari, una formació que habilita l’alumnat a governar qualsevol embarcació professional. D’altres cursos programats són:

  • Formació bàsica en seguretat.
  • Operador restringit i general del Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima.
  • Certificat de vaixells de passatge, bots de rescat ràpids i no ràpids i embarcacions de supervivència.

L’Institut, que portarà el nom de Philippe Cousteau, el dirigirà el professor doctor Jaume Rodrigo, de la Facultat de Nàutica de Barcelona i de la UPC, reconegut advocat especialitzat en dret marítim. Les pràctiques de navegació es faran a L’Estartit.

Compare Listings