Your search results

La Fundació Cousteau establirà la seu de l’entitat a l’Estartit.

Posted by info@inmocosta.com on 23/02/2023
0

La Fundació Cousteau establirà la seu de l’entitat a l’Estartit.

  • S’han adquirit uns terrenys a la zona del parc de jocs de l’entrada del nucli.
  • En les negociacions hi han intervingut l’Ajuntament i la Fundació Mascort.
  • Inicialment s’havia plantejat a Cadaqués.

La seu mundial de la Fundació Philippe Cousteau Unió dels Oceans no anirà ni a Cadaqués ni a Astúries, com s’havia plantejat en un primer moment. S’implantarà a l’Estartit, després que l’entitat ha adquirit uns terrenys a l’entrada del nucli, en un sector on hi ha un parc de jocs. El preu de l’operació, segons apunten algunes fonts, podria voltar els 3 milions d’euros. El desembarcament del projecte ja és del tot oficial. Fins i tot s’han emès amb la màxima discreció les invitacions per a l’escenificació de la posada de llarg, que tindrà lloc el proper 28 de febrer a l’auditori del Museu de la Mediterrània, a Torroella. En l’acte hi serà present el primer patró de la fundació, Jean Paul Cousteau.

La segona opció.

No ha estat el primer espai que havia buscat la fundació al municipi. En un primer moment s’havia interessat per un antic hotel al nucli. Tot i que les negociacions pràcticament es van arribar a tancar -només faltava la signatura-, les dues parts no es van posar d’acord en el preu final.

La implantació d’aquest equipament de primer ordre representarà un impuls important per al municipi, però també per a la mateixa fundació, que volia establir-se en un espai a tocar del Mediterrani; la primera opció va ser Cadaqués, bàsicament per les implicacions emocionals d’alguns del seus membres, que hi tenen residència, però les negociacions no van prosperar. L’Estartit, amb el seu port, és ideal per al submarí i altres equipaments de què disposa l’entitat.

El projecte inicial.

Per fer-se una idea de la magnitud del projecte que s’havia previst a Cadaqués, i que ara evidentment variarà un cop es faci a l’Estartit, s’hi prevenien laboratoris de control d’aigües per analitzar la contaminació de ports o grans aquaris. Una de les parts més vistoses serà la de diversos aquaris d’aigua marina per treballar en la conservació i reintroducció d’espècies que estan en perill. La capacitat havia de superar els 22.000 litres, amb una quinzena d’aquaris d’entre 10, 100 i 200 litres de capacitat, al soterrani del centre. També hi haurà un laboratori de biologia marina. A la planta superior hi haurà el laboratori de control d’aigües per analitzar els principals ports d’Europa, aquest a càrrec de l’empresa Freegata Space -tampoc es fa esment del projecte a la seva plana-. Unió dels Oceans és activa a la Mediterrània. Ara fa poc va signar un conveni amb CS Mare per l’Observatori Conjunt d’Objectius de Desenvolupament Sostenible per la Conca de la Mediterrània.

FONT Text i Foto: https://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2258194-la-fundacio-cousteau-establira-la-seu-de-l-entitat-a-l-estartit.html?utm_source=facebook&utm_medium=botons&utm_campaign=com_epanoticies&fbclid=IwAR095XjyItwBXYY42TqeIcwOCQPToB8_pM5hYKQ58_UiG1NL3IlIkFe3hBc

Compare Listings